05-07-2023

Sommarhälsning från Finmekanik!

Med få dagar kvar till semestern samlades i dag hela styrkan på Finmekanik för "sista måltiden" innan en efterlängtad ledighet. Det delades berättelser vid frukostbordet om äventyren kollegorna skall ge sig ut på i sommar och då började jag reflektera. Hur har senaste halvåret varit på Finmekanik?

Q1 var tungt med höga elkostnader, farhågor om hur stor påverkan lågkonjunkturen skall ha i kombination med den rådande inflationen. Om vi som ett kinder ägg får tre överraskningar i ett så vore det bra om den sista i detta fall innehöll motsatsen till vad jag just beskrivit.

 Livet återvände i Q2 och orderingången steg rejält mot Q1. Vi lyckades också glädjande nog knyta till oss några helt nya kunder med unika slutprodukter under denna period. Det som toppade mest var tre större projekt vi jobbat med en längre tid från betydelsefulla kunder som nu kördes i gång simultant och det får man väl räkna som ett fulländat och lyckat Kinder ägg!

 Finmekanik håller stängt mellan v28-31 och vi går på semester med en härlig känsla.

Vi har trots kniven mot strupen (precis som de flesta producerande företag veckorna innan semestern) levererat allt enligt plan. Trots en längtan till en spännande höst skall det först bli skönt med en välbehövlig semester.

 Vi på Finmekanik önskar kunder, leverantörer och övriga en riktigt skön semester.

Glöm inte att stanna upp och ge er själva en klapp på axeln medan ni tänker: Jag är rätt bra ändå!